Gode destinationer til kør selv ferie

Hvis du ikke kan overskue at fragte bil og familie hele vejen til solkysten, til Italiens Toscana eller til Cote d’Azur, er der heldigvis mange andre fantastiske steder i Europa, hvor du kan holde sommerferie uden at skulle bruge flere overnatninger på at nå frem. Jeg har prøvet at sammensætte en liste med både klassiske feriehits og lidt mere usædvanlige bud på en god feriedestination for hele familien.

Alsace, Frankrig

Alsace er en populær feriedestination for kør selv turister. Der er omkring 1100 km fra Århus til Alsace, så det er en rimeligt overkommelig afstand, som kan overstås med en enkelt overnatning eller måske i ét langt, sejt træk. Alsace er fantastisk alsidig og byder på smuk natur, historiske byer, mange gode campingpladser og ikke mindst fantastiske vindistrikter. Området er ikke så stort, så det er rimeligt overkommeligt at komme på dagsudflugter fra den ene by til den anden.

alsace

Kolobrzeg, Polen

Sommerferie i Polen – hvorfor ikke? Det er måske ikke lige det første du tænker på, når du tænker sommerferie, men faktisk har Polen flere gode, sommerlige destinationer ved det baltiske hav. Kolobrzeg er en af de hyggeligste. Tager man Gedser-Rostock færgen, er der kun små 400 km til Kolbrzeg, så det er en absolut overkommelig afstand for de fleste. Man kan også sejle direkte fra Nexø.

Kolobrzeg er kendt som en historisk kurby og har små 50.000 indbyggere. En unik kombination af middelhavsarkitektur og strandatmosfære gør byen til noget særligt. Og så skader det jo ikke, at Polen stadig er et af Europas billigste lande.

kolobrzeg-bilferie

Usedom, Tyskland

Usedom er en Tysk ø på grænsen til Polen. Her ligger bl.a. byen Świnoujście der som bekendt har færgeforbindelser direkte til København og Rønne. Du kan dog også sagtens køre selv til Usedom. Øen er med god grund en af Tysklands førende turistdestinationer pg.a. de mange fantastiske strande og hyggelige kystbyer som f.eks. Zinnowitz og Heringsdorf.

usedom-bilferie

Prag, Tjekkiet

Tjekkiets fantastiske hovedstad er altid et besøg værd, og med kun små 1000 km, er det en rimeligt overskuelig distance for de fleste. Byen er billig og byder på et væld af historiske seværdigheder og oplevelser der venter om hjørnet.

prag-kørselv

Scheveningen, Holland

Hvis du syntes, at Polen var en eksotisk sommerferiedestination, er Holland det nok i endnu mere udstrakt grad. Men der er sådan set ikke nogen grund til at afvise en ferie ved den hollandske kyst. Og Scheveningen er et godt bud på en destination, som har noget at byde på for hele familien. Der er ca. 850 km til byen fra Svendborg.

Byen er en moderne feriedestination med en fantastisk strand og en hyggelig promenade. I højsæsonen kan byen næsten måle sig med Ibiza, når den befolkes af unge surfere, tjekkede barer og hyggelige caféer.

scheveningen-bilferie

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>